Mennyit ér egy logó?

Céged arcát, azaz vizuális megjelenését a piacon a céges arculat adja. Ettől függ többek között, hogy a megfelelő célcsoport találja-e meg vállalkozásod. A logó pedig céged arculatának központi eleme. Mivel minden vállalkozás igyekszik takarékosan működni, felmerül a kérdés, milyen összeget érdemes szánni a cég logójára. Cikkünkben azt vizsgáljuk, mennyi pénzt érhet meg egy logó, annak tükrében, hogy milyen hatással van a vállalkozásra a megfelelő arculat és logó kialakítása.

Mit ad a cégednek egy jó logó?

Mielőtt nagy vagyonokat fektetsz az arculatba, azon belül is a logóba, érdemes összegyűjteni, mit nyerhetsz általa. Lássuk tehát, miben jelent előny cégednek a megfelelő logó megtalálása!

Márkaépítés

Ha vásárlóid könnyűszerrel társítják gondolataikban logódat a cégedhez, akkor dinamikusan indul a márkaépítés. Ehhez kell egy profilodhoz illeszkedő, jól megjegyezhető logó, melyre ráadásul jól esik ránézni.

Kitűnhetsz a tömegből

Manapság számos hasonló palettával rendelkező vállalkozás van. Ezért is fontos a jó arculat és különösen az egyedi logó. Ennek segítségével kitűnhetsz versenytársaid közül. Emellett, ha tevékenységeden belül egy szolgáltatásban vagy termékben kiemelkedő vagy, akár az is hangsúlyt kaphat a logóban.

Erő és megbízhatóság

A jól megtervezet logó erőt sugároz. Azt kommunikálja ügyfeleinek, hogy a cég stabil szereplő a piacon. Tehát számíthatnak rá jelenleg és a jövőben is.

Megtalálhatod célközönséged

A fentieken túl egy eltalált logó saját célközönségedet vezeti el vállalkozásodhoz. Ehhez azonban ismerni kell a célközönség ízlését, és olyan arculati elemeket tervezni, melyek felkeltik érdeklődésüket.

Magasabb profit

Miután az a logónak köszönhetően a márka ismertté válik és kialakul az ügyelek bizalma, könnyebb magasabb áron eladni a termékeket. Az ügyfelek tudják, hogy pénzükért minőséget kapnak.

Minőségi garancia

Egy gondosan elkészített, láthatóan jó minőségű logó azt a benyomást kelti, hogy céged szolgáltatásainak minősége is kivételes.

Mennyibe kerülhet egy logó?

A logó ára sok tényezőtől függ. Ezek közül az első és legfontosabb azonban, hogy kire bízzuk a tervezést.

Magunk tervezte logó

Egyszerű képszerkesztő programmal magunk is tervezhetünk logót teljesen ingyen. A kérdés csak az, mennyire értünk hozzá. Meg tudunk-e felelni a fenti követelményeknek? Ismerjük-e a célcsoport ízlését? Tudunk-e a tömegből kiemelkedő logót készíteni? Ha komoly vállalkozásban gondolkodunk, valószínűleg nem éri meg kockáztatni.

Logó arculattervező cégtől

Ha professzionális segítséget kérünk logónk elkészítéséhez, természetes rá kell szánnunk bizonyos összeget. Hogy ez pontosan mennyi, az több feltételtől függ. Ezek lehetnek:

 • a feladat határideje
 • a megbízott cég tapasztalata
 • a megbízó igényei
 • milyen további arculati elemek szükségesek
 • a célközönség nagysága
 • a munka minősége

A fentiektől függően egy arculattervező cég által készített logó ára 10.000 forinttól akár többszázezer forintig terjedhet. Döntésünkben ne az ár, hanem a minőség játsszon szerepet, hiszen a profi céges arculattervezés döntő előnyökkel bír:

 • Időtálló logó jön létre.
 • Az eredmény egyedi, nem sablonos.
 • Cégünk kiemelkedik a versenytársak közül.
 • A logó a cég jövőképét is közvetíti.
 • Arculatunk hitelességet és megbízhatóságot sugall.
 • Ránk talál a célcsoport.
 • Eredményes lesz a márkaépítés.

Összegzés: Egy jól eltalált logó nagy értéket képvisel vállalkozásunk számára, hiszen segít kialakítani és megtartani ügyfélkörünket. Ezzel együtt pedig támogatja a bevétel növelését. Mivel a logó a leglényegesebb arculati elem, érdemes arculattervező céget megbízni az elkészítésével. Az arculattervezés árak cégenként változnak, ezért több helyről is kérhetünk árajánlatot, mielőtt kiválasztjuk a nekünk megfelelőt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*